Elérhetőségek

Gellénháza Község Önkormányzata

8981 Gellénháza,
Kossuth u. 2.
Telefon:
3692566027
E-mail:
polgarmester.gellenhaza@zalaszam.hu

Sport / Labdarúgás / Olajmunkás SE Labdarúgó csapat

Olajmunkás SE Labdarúgó csapatMúlt és jelen

„1953 Február hónapban a megyei TSB, a megyei felnőtt labdarúgó-bajnokság mellett a megye járásai részére is kiírta a járási labdarúgó- bajnokságot. A benevezett csapatokat több csoportra osztották, így a zalaegerszegi járási csoportba került a Nagylengyeli Bányász SK. Amíg az idő engedte, a csapat – melybe fúrós legények, termelési dolgozók, mérnökök és adminisztratívok szerepeltek, - azonnal megkezdte az edzéseket. Március 29-én a hó utolsó vasárnapján megkezdődött a járási bajnokság, melyben többek között Pusztaszentlászló, Pölöske, Tófej, Andráshida, Egervár, Zalatárnok csapatai tartoztak. A sorsolás szeszélye folytán a Nagylengyeli Bányász vidéken kezdte szereplését éspedig Pölöskén, ahol délelőtt rendezték a meccset. Krénusz Pál Csepel-vipponját adta oda az útra, melyre a felpakolt láda körül ült 13 fő, mint a verebek.”

Így kezdődött hát Gellénházán Csath Béla fúrómérnök – sportegyesületünk egyik alapítója – visszaemlékezése szerint a labdarúgó-élet. Persze az eltelt évtizedek alatt alapos változáson ment keresztül a legnépszerűbb sport községünkben is; ma már Olajmunkás SE a név s a kezdeti tizenhárom fős csapat létszáma is száz fölé emelkedett. Javulnak a feltételek is: az utóbbi két esztendőben pályázatok révén jó lett a sportruházat, versenyszerelés ellátottság, különböző technikai eszközök - fűnyíró traktor, pálya-vonalazó, laptop, nyomtató, stb. - kerültek beszerzésre és a klubház is új fűtést kapott. Mivel sajnos csak egy pálya áll a csapatok rendelkezésére, ezért különösen ügyelni kell a karbantartásra; automata öntözőberendezés biztosítja a gyepszőnyeg állagát.

A most zajló kiírásban 115 igazolt focistánk rúgja a bőrt hétről hétre a versenyszezonban a Zala Megyei Labdarúgó Szövetség bajnokságaiban.  A „Bozsik program” alsó tagozatos kis labdarúgó-palántái, a serdülő (U16) és az ifi (U19) játékosai szakképzett, UEFA-liszenszes edzők irányítása alatt végzik a felkészülést, játsszák bajnoki meccseiket. A felnőtt csapat 2011 óta a megyei I. o. bajnokság élmezőnyébe tartozik; 2013-2014 –ben ezüst, 2016-2017 –ben bronzérmesek lettek a fiúk.

Elismerésre méltó a Magyar Kupa kiírásban való részvétel: tavaly is, idén is sikerült az országos főtáblára kerülni, ráadásul 2017 –ben egészen a legjobb 32 –ig sikerült jutni! Így próbálják öregbíteni focistáink Gellénháza hírét a megye városaiban, községeiben. Labdarúgóink szívesen látott vendégek ellenfeleink sporttelepein, szereplésük figyelemmel kísérhető a sportsajtóban. Sportszerűségükkel, pályán és pályán kívüli viselkedésükkel méltóak a nagy múltú egyesület vörös-fekete színeire, és amikor hazai mérkőzésen levonulnak a Széchenyi u. 40. mára már kissé szűkössé vált öltözőjéből a pályára, büszkén hangozhat fel a csatakiáltás: Hajrá Olaj!
« Vissza az előző oldalra!

Gellénháza Község Önkormányzata - Magyar